Development centers

Ineffectief gedrag kan ons werk behoorlijk lastig maken. Bijvoorbeeld als we confrontaties ontwijken, moeite hebben om met weerstand om te gaan of beloftes doen die we niet kunnen waarmaken. Om gedrag af te leren en aan te leren moeten we oude patronen doorbreken. Om dat effectief te doen is het van belang om de patronen die jou belemmeren tijdens je werk te herkennen. Bij het development center staat daarom jouw dagelijkse werkpraktijk centraal. We ontwikkelen het gedrag waar jij specifiek behoefte aan hebt en leren je om dit gedrag in specifieke situaties toe te passen. Zo pakken we jouw gedragsverandering effectief aan!

Hoe doen we dat?

Een development center is een korte, intensieve en praktische sessie waarin oefenen en experimenteren met nieuw gedrag centraal staan. Samen met een psycholoog en een acteur zoomen we in op jouw valkuilen, problemen en situaties waar je tegenaan loopt. Daardoor krijg je inzicht in patronen en routines die je belemmeren of juist versterken. Met een acteur experimenteer je met nieuw alternatief en effectief gedrag dat praktisch toepasbaar is. De feedback is soms confronterend, maar als je een acteur als levend kladblaadje gebruikt ervaar je direct dat jouw eigen gedrag een grote impact heeft. Je scherpt jouw vaardigheden aan tot in detail en zet in korte tijd grote stappen. Je leert door te doen!

“We scherpen vaardigheden aan tot in de kleinste details”

Processtappen

Kennismaking en intake

Je maakt eerst kennis met de trainer, waarbij we vaststellen waar je tegenaan loopt en wat je graag wilt leren. Na de intake bepalen we samen het programma.

 

Development center

Het development center is maatwerk. Afhankelijk van jouw leervraag zijn dat één of meerdere korte sessies, waarin je individueel tot in een groep van maximaal 3 deelnemers werkt. Onze trainer en acteur begeleiden je, geven tips en feedback, bieden inzicht in de psychologie achter jouw gedrag en helpen je om nieuw gedrag te oefenen. Zo verbeter je jouw effectiviteit in specifieke situaties, die in de intake naar boven kwamen.

Evaluatie

Aan het einde van het traject evalueren we je voortgang. We maken een plan om ervoor te zorgen dat je de opgedane kennis, inzichten en vaardigheden goed kunt blijven toepassen in de praktijk.

Wat kun je hiermee?

Met een development center leer je nieuw effectief gedrag toe te passen in de praktijk en zie je direct het positieve effect daarvan. Daarnaast zorgen we ervoor dat aandacht blijft geven aan effectief gedrag in je werkomgeving.

Ontwikkeling van mensen

Wil jij dat je mensen zich blijven ontwikkelen door nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden te leren? Lees hier hoe we jouw mensen kunnen ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Adviseren en beïnvloeden

Wil jij ervoor zorgen dat jouw mensen hun stakeholders effectief beïnvloeden of (nieuwe) klanten beter adviseren? Lees alles over onze trainingen voor adviseren en beïnvloeden.

Ontwikkeling van leiderschap

Wil jij de effectiviteit van jouw leiders verbeteren, ze klaarstomen voor veranderende situaties of hun teams beter laten samenwerken. Bekijk nu welke leiderschapsmodules we aanbieden.

Hoe achterhaal je de vraag achter een vraag?

“Ik wilde graag leren hoe ik beter om kan gaan met onverwachte vragen tijdens presentaties. Ik leerde bij Akerendam hoe je de drijfveer voor het stellen van een vraag op een simpele manier achterhaalt en hoe je vragen op een constructieve manier beantwoordt. Dit geeft mij meer rust en vertrouwen bij het geven van presentaties.”

Maikel Aarts, Manager Operations bij Sanders Fritom