Themaochtend

Adaptief leiderschap; wat is het en hoe zet ik het in?

Verandering binnen een organisatie is een volcontinu proces. En de snelheid waarmee dat gebeurt, neemt exponentieel toe. Denk aan steeds snellere digitalisering, een krappe arbeidsmarkt, stijgende inflatie, de energiecrisis… Uitdagingen die je als organisatie alleen het hoofd kunt bieden door mee te bewegen.

De huidige tijd vraagt niet meer om teams die strak geleid worden door leiders en werknemers die volgen. Een succesvol team werkt veel beter met adaptieve leiders die luisteren en samen met hun mensen de verandering aangaan. Zij kunnen hun mensen betrokken houden én resultaten behalen, terwijl de organisatie zich de goede kant op beweegt.

Tijdens de themaochtend Adaptief leiderschap op 2 februari gaan onze organisatiepsychologen samen met jou de uitdaging aan om te ontdekken of je al adaptieve leiders binnen je organisatie hebt. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en praktische handvatten om adaptief talent binnen jouw organisatie te vinden en/of te ontwikkelen. Je leert onder andere:

  • Wat de kenmerken zijn van adaptieve leiders
  • Hoe je met een quick scan de adaptiviteit van jouw (team)leiders kunt inschatten

Daarnaast krijg je van ons de best practices aangereikt om adaptieve leiders te ontwikkelen en krijg je inzicht in de grootste uitdaging(en) binnen jouw organisatie.

Meld je aan!
Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp en wil je de themaochtend graag bijwonen? Schrijf je dan snel in! Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol.

Praktisch
De themaochtend vindt plaats op donderdag 2 februari 2023 in Hilversum. De inloop is vanaf 9.00 uur en de themaochtend duurt van 9.30 – 13.00 uur. Als afsluiting is er gelegenheid om met elkaar na te praten tijdens een lekkere lunch.