Interim Leidinggevende

Soms ontstaat in een organisatie de noodzaak voor tijdelijke expertise. Bijvoorbeeld bij een kortlopend project, verzuim, uitval of als een functie pas later ingevuld wordt. Akerendam ondersteunt organisaties met gekwalificeerde interim-leidinggevenden. Deze professionals hebben ervaring met de dynamiek bij veranderingen, schakelen op basis van wat er speelt en wat de bedoeling is, en zorgen dat afdelingen zich blijven ontwikkelen in de gewenste richting. Zo halen organisaties de tijdelijke versterking in huis om een periode te overbruggen en toch voortuitgang te blijven boeken.

Hoe doen we dat?

De interim-leidinggevenden van Akerendam zijn erin gespecialiseerd om op tijdelijke basis in te stappen bij een organisatie. Ze zijn snel inzetbaar en werken aan opdrachten die voor jouw organisatie belangrijk zijn. Daarmee bereiken ze de gewenste doelstellingen van de organisatie. Bovendien ondersteunen ze desgewenst bij de zoektocht naar een permanente oplossing voor de situatie.

De organisatie kiest zelf de meest geschikte interim-leidinggevende. Akerendam beschikt over een breed aanbod van professionals met expertises in verschillende vakgebieden. We brengen de wensen en eisen van je organisatie in kaart en zoeken daarna de beste match. Bevalt de kennismaking? Dan kiezen we een startdatum en plannen we evaluaties om de samenwerking tussentijds te beoordelen.

“Akerendam beschikt over een breed aanbod van professionals met expertises in verschillende vakgebieden”

Processtappen

Intake

We onderzoeken samen met de opdrachtgever of deze oplossing past bij de vraag. We zoomen in op de huidige situatie binnen de organisatie en de desbetreffende rol. Bovendien bespreken we de inhoud en vervolgstappen van het traject.

Match

Vertrouwen en een goede match zijn belangrijk. Daarom besteden we hier bij aanvang aandacht aan. Tijdens deze fase bespreken de opdrachtgever en de interim-leidinggevende de visie van de opdrachtgever op de ontwikkeling van organisatie én de betrokken mensen en teams.


Opdrachtverstrekking

We definiëren samen een heldere opdracht voordat de leidinggevende start. Zo kan er expliciet aan bepaalde doelstellingen gewerkt worden tijdens de interim-periode.

Tussentijdse evaluatie

Tijdens de evaluatie blikken we terug op de beoogde doelstellingen, het rendement van het traject en stellen we vast wat voor het vervolg handig is.

Wat kun je hiermee?

Je organisatie of team blijft zich ontwikkelen terwijl er gezocht wordt naar een permanente oplossing. Je haalt een gekwalificeerde professional in huis die ervoor zorgt dat teams of afdelingen zich blijven ontwikkelen.

Ontwikkeling van leiderschap

Wil jij de effectiviteit van jouw leiders verbeteren, ze klaarstomen voor veranderende situaties of hun teams beter laten samenwerken? Bekijk nu welke modules we aanbieden voor het ontwikkelen van leiderschap.

Ontwikkeling van teams

Hoe zorg je ervoor dat teams zich blijven ontwikkelen, zelfstandig opereren en ook echt als team samenwerken? Ontdek hier wat Akerendam voor de ontwikkeling van jouw teams kan betekenen.

Weerstand ontstaat door een gebrek aan invloed

“Krijg je alleen maar weerstand van medewerkers als je iets wilt veranderen? Betrek je mensen dan bij de transitie. Praat met ze, laat ze meedenken en beslis vooral niet alles zelf.”

Organisatiepsycholoog Coenraad helpt organisaties met complexe ontwikkelprocessen en brengt groepen in beweging