Long read

7 adviezen om als team door de crisis te komen

De coronacrisis brengt verbinding, maar veel teams merken ook dat er roofbouw is gepleegd op de onderlinge samenwerking. Nu het werken op afstand langer duurt dan we dachten, worden normale projecten weer opgepakt en komen oude patronen, irritaties en uitdagingen weer tevoorschijn. Soms zelfs sterker dan voorheen. Deze 7 adviezen helpen je om je teams weer op een betrokken manier (online) te laten samenwerken en zich effectief te ontwikkelen naar de nieuwe ‘normale’ situatie.

In deze long read lees je 7 praktische tips om in de coronacrisis bewuste aandacht om te gaan met verschillen en spanningen binnen je team. Zo creëer je een goede situatie om je teams effectief te laten samenwerken op afstand. Uit dit factsheet haal je het volgende:

  • Hoe je zorgt voor veiligheid en vertrouwen
  • Hoe je aandacht geeft en duidelijke afspraken maakt
  • Waarom communicatie, een fair process en contact zo belangrijk zijn

Ja, ik ontvang graag deze long read

Ruben Kooy is een gedreven arbeids- en organisatiepsycholoog die mensen, teams en organisaties helpt om in beweging te komen en zich verder te ontwikkelen. Zijn geheim? Zaken klein en simpel maken, direct communiceren, kritisch naar elkaar blijven en vooral betrokken zijn.

Meer weten?

Lees onze artikelen, eBooks en andere factsheets en volg ons op LinkedIn om regelmatig tips te ontvangen om mensen en teams beter te maken.
Assessments
Geef je medewerkers met een professioneel assessment een duidelijk beeld van hun krachten en valkuilen met heldere adviezen.
Trainingen
Laat je medewerkers samen leren, elkaar voorzien van feedback en praktijksituaties oefenen om specifieke kwaliteiten te verbeteren.
Coaching
Bied je medewerkers coaching aan om stil te staan bij individuele kwaliteiten en waar de potentie van een individu zit.