Long read

9 valkuilen (en oplossingen) bij de overgang naar zelfstandige teams

Steeds meer organisaties willen de stap zetten naar zelfstandige teams of zitten al midden in die verandering. Maar veel leidinggevenden ervaren die overgang als een lastige opgave. Daarvoor zijn vaak verschillende oorzaken aan te wijzen, zoals een gebrek aan urgentie, miscommunicatie of onduidelijkheden over de rolverdeling. Met deze long read helpen we je om die oorzaken te herkennen en geven we je praktische tips om de overgang naar zelfstandige teams vlotter te laten verlopen.

In deze long read lees je waarom er voor de verandering naar zelfstandig opererende teams geen kant-en-klare blauwdruk is en leggen we uit hoe je met experimenteren, evalueren en bijsturen tot het gewenste resultaat kunt komen. Uit dit factsheet haal je het volgende:

  • Hoe je voorkomt dat zelfstandige teams een doel op zich worden
  • Hoe je de gewenste gedragsverandering ondersteunt bij zelfstandige teams
  • Waarom jij je gedrag als leidinggevende ook moet aanpassen en hoe je dat doet

 

Ja, ik ontvang graag deze long read

Marthe is een goudeerlijke psycholoog met een missie om iedereen meer werkplezier te bezorgen. Met een analytische blik, een persoonlijk ‘touch’ en praktische tools brengt ze jou of jouw team naar een hoger niveau en zorgt ze er samen met jou voor dat je zoveel mogelijk vanuit jouw kracht werkt.
Frank is een ambitieuze arbeids- en organisatiepsycholoog met een gezonde dosis humor. Frank richt zich op de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. Hoe Frank dat doet? Door op een speelse en scherpe manier de beleving en patronen van groepen te benoemen en oog te hebben voor de persoon.

Meer weten?

Lees onze artikelen, eBooks en andere factsheets en volg ons op LinkedIn om regelmatig tips te ontvangen om mensen en teams beter te maken.
Assessments
Geef je medewerkers met een professioneel assessment een duidelijk beeld van hun krachten en valkuilen met heldere adviezen.
Trainingen
Laat je medewerkers samen leren, elkaar voorzien van feedback en praktijksituaties oefenen om specifieke kwaliteiten te verbeteren.
Coaching
Bied je medewerkers coaching aan om stil te staan bij individuele kwaliteiten en waar de potentie van een individu zit.