Mensen beter laten presteren

Individuen presteren optimaal als ze op de juiste plek zitten en voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. De psychologen van Akerendam helpen organisaties om de juiste mensen te selecteren, te ontwikkelen én te behouden. Daarbij werken we altijd vanuit de huidige of toekomstige werksituatie en gebaseerd op hoogwaardige en wetenschappelijk onderbouwde methoden. Het effect? Teams en individuen worden beter en effectiever. En het werkplezier neemt enorm toe!

Hoe doen we dat?

Door eerst een duidelijk vertrekpunt in kaart te brengen. Waar staat iemand op dit moment? Daarmee wordt duidelijk in hoeverre die persoon direct inzetbaar is en kan gericht ontwikkeling plaatsvinden. De beste manier om een goed beeld te krijgen van de kennis, vaardigheden en werkhouding van een sollicitant of medewerker is een assessment. Vanuit die basis kunnen we mensen vervolgens met coaching, training en development centers inzicht geven in het eigen gedrag en vaardigheden ontwikkelen om effectiever te zijn in het werk.

Aannemen van de juiste mensen

Het valt niet altijd mee om de juiste persoon uit te kiezen voor een vacature. Te vaak blijkt na enige tijd dat de keuze toch niet zo goed was als gedacht. Vervelend, want de kosten van een verkeerde match zijn aanzienlijk. Nog los van de verloren tijd en energie. En de bijbehorende frustratie. Dat moet dus beter! Maar hoe krijg je in korte tijd een realistisch beeld van iemands kennis, vaardigheden en werkhouding. Hoe kun je voorspellen hoe goed iemand het werk gaat doen, wat er nog aan ontwikkeling nodig is en hoe goed iemand in jouw organisatie past? En hoe prik je door sociaal wenselijk gedrag heen? Allemaal vragen waar Akerendam je bij helpt. Met advies en coaching, maar ook door gebruik te maken van onze assessment en development centers.

“Hoe prik je door sociaal wenselijk gedrag heen?”

Vaardigheden ontwikkelen

Als werknemer is het lastig om zelf te ontdekken hoe je je moet ontwikkelen binnen een functie. Welke vaardigheden heb ik nodig om deze functie effectief uit te voeren? En hoe verbeter ik die vaardigheden? Akerendam helpt je medewerkers om beter inzicht te krijgen in hun capaciteiten, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden en ondersteunt ze bij het trainen van nieuwe vaardigheden. Met training op maat, coaching en door gebruik te maken van development centers.

Heb je meerdere medewerkers die soortgelijk werk doen? En wil je die groepsgewijs op een leuke, plezierige en kwalitatief goede manier testen, beoordelen en trainen? Dan is een talentevent iets voor jou. Een unieke en beproefde manier om heel snel inzicht te krijgen in de krachten en ontwikkelpunten van groepen van 6 tot 40 personen.

Talentvolle professionals willen zich blijven ontwikkelen

“Waarom je beste medewerkers vertrekken? Omdat ze zich niet voldoende kunnen ontwikkelen! Als je niet zorgt voor een goed ontwikkelplan, dan zullen je talenten blijven weglopen.”

Jackie is een enthousiaste arbeids- en organisatiepsycholoog die je helpt om gemotiveerd en effectief de dingen te doen die bij je passen.

7 tips om talentvolle medewerkers vast te houden

Pressure cooker

Je zoekt een effectieve manier om de vaardigheden van een aantal medewerkers zo snel mogelijk te ontwikkelen. Eerder heb je al trainingen voor een grote groep geprobeerd, maar dat kost veel (werk)tijd en levert niet voldoende resultaat. Je zoekt naar een manier van leren waarbij er voldoende aandacht is voor ieder individu, maar mensen wel van elkaar blijven leren. En waarbij medewerkers niet hele dagen weg zijn van kantoor. Dat is precies hoe een development center van Akerendam werkt. Een bijeenkomst van een dagdeel voor één tot vier personen, waarin intensief geoefend wordt met een acteur.

Hou jezelf niet voor de gek

“Heb je moeite om vastgeroeste patronen te doorbreken en groei te stimuleren? Investeer dan meer in je mensen. Besteed aandacht aan intervisie. Werp een kritische blik op je team, bespreek de onderlinge samenwerking en plan leermomenten met elkaar.”

Frank is een ambitieuze arbeids- en organisatiepsycholoog met een gezonde dosis humor. Hij richt zich op de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties.