Persoonlijke coaching

Iedereen heeft zijn eigen uitdagingen en ambities. We vragen onszelf af waarom we constant in dezelfde situaties terechtkomen. We zoeken een goede vervolgstap in onze carrière. We willen ons blijven ontwikkelen. Onze coaches helpen je om jouw uitdagingen het hoofd te bieden en je ambities waar te maken. We staan stil bij jouw kwaliteiten en overtuigingen. We prikkelen je en bieden je andere invalshoeken. Coaching draait om bewustwording, richting, aandacht en persoonlijke groei. Hierdoor focus jij je op de dingen die écht belangrijk voor jou zijn!

Hoe doen we dat?

De coaches van Akerendam helpen leiders, adviseurs en andere professionals bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Coachingstrajecten zijn altijd maatwerk en helpen je om je eigen vraag te formuleren. Waar loop je tegenaan? Waar komt het vandaan? En wat zijn de terugkerende belangrijkste thema’s bij jou?

Effectieve coaching valt of staat met een klik tussen je coach en jou. Wij helpen je om je eigen kracht te benutten en dagen je uit om te experimenteren. Dat doen we met empathie, persoonlijke aandacht en humor, maar ook door je te prikkelen en uit te dagen. We houden je een spiegel voor en laten zien hoe jij een stap verder komt.

“We houden je een spiegel voor en laten zien hoe jij een stap verder komt”

Processtappen

Intake

We onderzoeken samen met de opdrachtgever of dit instrument past bij de vraag. We starten met een uitgebreide intake en voorbereiding. We zetten de deelnemer aan tot nadenken, brengen uitdagingen, leervragen en professionele ambities in kaart. Afhankelijk van de vraag kijken we welke coach en welke stijl het beste bij een deelnemer past.

Intake met leidinggevende

Bij aanvang van het coachingstraject betrekken we, waar nodig, de leidinggevende. De leidinggevende voedt de coach met achtergrondinformatie over het functioneren van de deelnemer, zoals met praktijkvoorbeelden en observaties uit het werkveld. Daarnaast kan de leidinggevende gedurende het traject en daarna de deelnemer in de praktijk begeleiden. Zo staat de coaching niet los van de werkomgeving, maar wordt het geleerde juist daar toegepast.

Coachingstraject

De deelnemer volgt een individueel traject met zijn persoonlijke coach. De intensiviteit is afhankelijk van de vraag. Tijdens het traject evalueren we regelmatig of de coaching het gewenste effect heeft. Indien nodig stellen we de aanpak bij.

Evaluatie

Tijdens de evaluatie blikken we terug op de doelstellingen, het rendement van het traject en stellen we vast welke vervolgstappen we kunnen zetten. Zo zorgen we ervoor dat de coaching ook effect heeft op de lange termijn.

Wat kun je hiermee?

Bij coaching draait het om jouw persoonlijke vraag. Je coach helpt je om een stap in de gewenste richting te zetten. Je onderzoekt samen de situatie. Daarnaast maken we je bewust van je krachten en valkuilen, houden we je een spiegel voor, geven je praktische tips en prikkelen je. Alles om jou te helpen om je in de gewenste richting te ontwikkelen.

Ontwikkeling van mensen

Wil jij dat je mensen zich blijven ontwikkelen door nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden te leren? Lees hier hoe we jouw mensen kunnen ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Ontwikkeling van leiderschap

Wil jij de effectiviteit van jouw leiders verbeteren, ze klaarstomen voor veranderende situaties of hun teams beter laten samenwerken. Bekijk nu welke modules we aanbieden voor het ontwikkelen van leiderschap.

Adviseren en beïnvloeden

Wil jij ervoor zorgen dat jouw mensen hun stakeholders effectief beïnvloeden of (nieuwe) klanten beter adviseren? Lees alles over onze trainingen voor adviseren en beïnvloeden.

Maak van je baan geen loterij

“Ga je door met je huidige baan als je de loterij wint? Sta eens stil bij wat jou motiveert! Wat belemmert jou om je te ontwikkelen? Hak knopen door en bepaal waarmee jij door wilt gaan en waarmee je wilt stoppen.”

Organisatiepsycholoog Coenraad helpt organisaties met complexe ontwikkelprocessen en brengt groepen in beweging.