Een koffer vol ervaringen die we graag delen

Psychologie vertalen naar begrijpelijke en bruikbare oplossingen voor jouw organisatie, dat is onze passie. En vaak zijn die oplossingen verrassend simpel. En verrassend leuk! Lees zelf hoe jij jouw mensen en teams beter kunt laten presteren.

Op zoek naar iets specifieks?

Via deze filters kun je selecteren op thema, type publicatie en/of auteur.

Blog

Psychologische veiligheid: waarom is het belangrijk en hoe herken je het?

In dit artikel lees je wat psychologische veiligheid precies is, hoe je het (ontbreken ervan) herkent en wat je eraan kunt doen als leidinggevende.

Lees het artikel

Blog

Ondersteunende structuren: de basis voor goede samenwerking

Voor een goede samenwerking in teamverband zijn ondersteunende structuren van groot belang. In dit artikel leer je hoe je zo’n structuur het beste inricht.

Lees het artikel

Blog

Help! Er zit een dwarsligger in mijn team!

Gedrag van teamleden komt niet alleen voort uit persoonlijkheid. Maak kennis met drie manieren om gedrag te bekijken.

Lees het artikel

Blog

Ondersteunende structuren: wat ervoor nodig is om teams écht te laten samenwerken

Werken in teams wordt steeds belangrijker, maar teams komen niet altijd van de grond. Een goede ondersteunende structuur kan helpen.

Lees het artikel

E-book

Teamontwikkeling, hoe werkt dat?

Er is veel behoefte aan kennis over samenwerking in en tussen teams en de ontwikkeling ervan. Maar hebben we teams echt nodig? En wat maakt teams effectief of juist niet in welke situatie?

Download het e-book

Factsheet

9 valkuilen (en oplossingen) bij de overgang naar zelfstandige teams

Waar moet je rekening mee houden bij de overgang naar zelfstandig opererende teams? In dit factsheet delen we 9 valkuilen bij die verandering en geven we je praktische tips om die valkuilen te ontwijken.

Download het factsheet

Klantcase

Samenwerken na de fusie, zo doe je dat.

Hoe zorg je dat na een ingrijpende fusie de onderlinge samenwerking echt op gang komt? Leer van de ervaringen van de afdeling Beeldvormende Technieken van het St. Antonius ziekenhuis die de afgelopen jaren grote veranderingen doormaakte.

Lees het klantcase

Blog

Hoe uitgeput zijn jouw werknemers? Dit gebeurt er achter de schermen

In dit artikel leggen we uit waar stress en overbelasting bij je medewerkers vandaan komt en wat je er als leidinggevende aan kunt doen.

Lees het artikel

Blog

3 tips om goed te starten met je nieuwe baan in coronatijd

Beginnen aan een nieuwe baan in coronatijd zit vol kleine obstakels. Arbeids- en organisatiepsycholoog Melissa van der Zwan geeft je drie tips om de eerste weken bij je nieuwe werkgever tot een succes te maken.

Lees het artikel

Klantcase

Reorganiseren, zo doe je dat.

De RAI werd door de effecten van de coronacrisis gedwongen om een ingrijpende reorganisatie door te voeren. Hoe doe je dat met oog voor emoties en onderlinge relaties? We zetten drie leerervaringen op een rij.

Lees het klantcase

E-book

Leiderschap, kun je dat leren?

Leiderschap en leiderschapsontwikkeling zijn hot. Waarom eigenlijk? Hebben we leiderschap echt nodig? Hoe ontstaat leiderschap en hoe ontwikkel je het? Vragen die we in dit e-book voor je beantwoorden.

Download het e-book

Factsheet

7 adviezen om als team door de crisis te komen

Hoe voorkom je in de coronatijd dat oude patronen, irritaties en uitdagingen in teams weer tevoorschijn komen? Lees nu de 7 adviezen van Ruben Kooy om als team goed te functioneren als je op afstand werkt.

Download het factsheet

Blog

De bedrijfspsychopaat, een wolf in maatpak – deel II

Hoe weet jij zeker dat er geen psychopaten in je organisatie rondlopen? Lees nu in het blogartikel van Joost Jongeneel hoe bedrijfspsychopaten opereren en hoe je voorkomt dat ze je organisatie infiltreren.

Lees het artikel

Blog

Help, mijn team werkt thuis!

Hoe laat je als leidinggevende je team online effectief samenwerken? Bedrijfspsycholoog Laury Peters legt je uit wat er gebeurt in het brein van de thuiswerkers en wat je daaruit kunt leren als leidinggevende.

Lees het artikel

Blog

De bedrijfspsychopaat: een wolf in maatpak

Een psychopaat op de werkvloer kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. In deel 1 van deze artikelreeks legt Joost Jongeneel uit hoe je het gedrag van een bedrijfspsychopaat herkent en hoeveel er precies rondlopen.

Lees het artikel

Factsheet

7 tips om talentvolle medewerkers vast te houden

Talentvolle medewerkers blijven boeien en binden is niet zo eenvoudig. Voor je het weet ben je ze weer kwijt. Daarom hebben we zeven praktische tips voor je op een rij gezet voor het vasthouden van talent.

Download het factsheet

Groei ontstaat buiten je comfort zone

“Wanneer er echt groei in je ontwikkeling ontstaat? Als je buiten je comfort zone treedt! Het ontdekken van (onbewust) gedrag en het experimenteren met nieuw gedrag, dat is wat je helpt om effectiever te worden in je functie.”

Laury is een bevlogen arbeids- en organisatiepsycholoog die ervoor zorgt dat individuen en teams het beste uit zichzelf halen.