Themaochtend

Hoe veilig voelen medewerkers zich in jouw organisatie?

Onze wereld verandert snel en ingrijpend. Als organisatie moet je voortdurend reageren op veranderingen die zich hier en nu voordoen en flexibel inspelen op nieuwe omstandigheden. Recent onderzoek toont wederom aan dat psychologische veiligheid een cruciale basis is om mensen aan organisaties te verbinden en teams effectief te laten functioneren. Maar wat is psychologische veiligheid eigenlijk? Hoe krijg je er grip op? En vooral: voelt iedereen binnen je organisatie of team zich wel veilig?

Tijdens deze themaochtend over psychologische veiligheid op 22 maart helpen onze ervaren organisatiepsychologen Toos Stegers en Marije Houwert je om antwoord te krijgen op deze vragen. Ze gaan uitgebreid in op wat psychologische veiligheid precies inhoudt en waarom het thema zo relevant is. Wat levert het je op wanneer medewerkers zich durven uit te spreken en fouten mogen maken? En welke risico’s loop je als een werkomgeving niet veilig is?

Bovendien reiken Toos en Marije handvatten aan om de psychologische veiligheid in jouw organisatie onder de loep te nemen. Ze staan stil bij de stappen die je kunt zetten wanneer er sprake is van onveiligheid in je team of organisatie. Hoe maak je het bespreekbaar? En hoe kun je de situatie verbeteren? Ook worden de rollen van de teamleider en de teamleden besproken.

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp en wil je het event graag bijwonen? Schrijf je dan snel in! Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Deze themaochtend vindt plaats bij Akerendam aan de ‘s-Gravelandseweg 73 in Hilversum. Inloop is vanaf 09.00 uur en de themaochtend duurt van 09.30 tot 13.00 uur. Ter afsluiting is er gelegenheid om met elkaar na te praten bij een gezamenlijke lunch.

Ja, ik schrijf mij in